10 maj 2019
18:30

Alets IK

Referat: BK Astrio svart - Alets IK

Säsongens andra match. Siffermässigt inget att glädjas över men spelet lovade en del. En rätt jämn start men när Astrio väl kom i bra läge hade de kvalitet i avslut och när nollan spräcktes fick det ena laget mer energi och det andra tappade luft. Med ett alldeles för lågt försvarsspel kunde BKA komma i många anfall och en tapper Ellen O räddade många skott men tvingades också släppa flera förbi sig. 5-0 var så retligt med ribbans underkant och in och fick liksom var ett signum av första tredjedelen. I den första pausen snackade vi om att vi måste komma mycket högre upp i banan med vårt försvarsspel och detta lyckades vi sedan riktigt bra med. Mittendelen av matchen var jämnare och klart färre vassa avslut släpptes till, men ett av dem gick in. 0-6 efter de två första perioderna. I sista snacket ställde vi upp målet att vinna de sista 25 minuterna och det kunde vi gjort. I vissa stunder kunde vi komma högt upp och med stundom ettrigt presspel kom vi tre riktigt vassa chanser, där vi, tycker jag, var klart värda att få in ett eller ett par av dem. Summa summarum, vi möter ett bra lag som i vissa delar blir lite onödigt bra när vi inte jobbar tillräckligt hårt över hela banan. Bra att få några konkreta saker att plocka med sig till kommande prövningar!